Ron Nieuwenhuizen 

Photo Gallery

  TCB Band

(Elvis)Taking Care of Business

met James Burton

 

 

 

 

  BREDA - Op zaterdag 27 juni stond er een heel bijzondere band in het Chassé Theater in Breda:
de muzikanten die Elvis Presley begeleidden tijdens zijn comebackconcerten in Las Vegas in 1969.
Eind juni vindt er in Breda een Elvis-festival plaats naar aanleiding van de 100e geboortedag van zijn manager Colonel Parker. Die werd op 26 juni 1909 als Dries van Kuijk in Breda geboren.
Het was mede onder impuls van Colonel Parker dat Elvis in augustus 1969 terugkeerde naar Las Vegas voor de eerste van een lange reeks concerten.
Elvis moest na 10 filmjaren bewijzen dat hij nog steeds de absolute nummer één was. Daarom wilde hij op het podium omringd worden door de beste muzikanten ter wereld. Die groep was de legendarische TCB Band. De TCB Band werd genoemd naar Elvis' motto Taking Care of Business.
De bandleden leven allemaal nog en tot vandaag behoren ze tot de meest gevraagde muzikanten van Amerika. Rolling Stone Magazine riep Hall of Fame-legende James Burton (Elvis, Roy Orbison, Emmylou Harris, Ricky Nelson) vorig jaar nog uit tot meest invloedrijke country- en rockgitarist ooit.
Verder zitten in die band drummer Ronnie Tutt (Elvis, Grateful Death, Neil Diamond), bassist Jerry Scheff (Elvis, The Doors, Bruce Springsteen) en pianist Glen Hardin (Elvis, The Crickets, John Denver).
Net zoals bij de legendarische Las Vegas-live shows, wordt de TCB Band ook in Breda live ondersteund door een symfonisch orkest onder leiding van Elvis Presley's vaste dirigent Joe Guercio. Hij schreef in de jaren zeventig de arrangementen voor Elvis-hits als In The Ghetto, Suspicious Minds, Burning Love en Can't Help Falling In Love.
Het is de Nederlandse fanclub ElvisMatters die deze reünie na lange onderhandelingen voor elkaar kreegDe Amerikaanse lead-vocalist is Andy Childs. "Hij is blond en draagt geen glitterpak en heeft zijn eigen stijl hij probeert Elvis niet te imiteren, maar zijn stem lijkt als twee druppels water op die van The King.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 index